Menu

Dubbele winst voor de Eaters dit weekeinde: 2x tegen Tilburg

9 oktober 2016

DOOR: JOS JANSSEN
De wedstrijd die vanavond gespeeld werd staat in het teken van de dubbel tegen Tilburg. Vrijdag had Geleen zijn wedstrijd in Tilburg met 4-0 overtuigend weten te winnen door al in de 2e periode met 3 goals de voorsprong te nemen. (0-0 / 0-3 / 0-1) Tilburg was uiteraard gebrand op revanche en zal er alles aan doen om de winst terug te pakken. Door de winst vrijdag stond Geleen voor de wedstrijd van zondag bovenaan in de poule met 1 punt meer fan Nijmegen. Het doelgemiddelde over de 2 gespeelde wedstrijden staat 6-1. Hieruit kan men al pril opmaken dat het defensief en aanvallend al aardig uit ziet.

De wedstrijd van vanavond stond onder leiding van referee De Ridder die een goede wedstrijd floot. De goal van Tilburg werd verdedigd door Ruud Leeuwesteijn, terwijl het Geleense doel vertrouwelijk werd verdedigd door Rowan Delill. De vraag was hoe Geleen na de overwinning in Tilburg de wedstrijd tussen de oren inschatte…

De eerste periode werd al in de beginminuten duidelijk dat Tilburg gekomen was voor de revanche. Geleen opende goed en krachtig, maar Tilburg scoorde al na een minuut spelen de 0-1, na slordig puckverlies in het neutrale vak. Als Luca Heutmekers nog binnen de minuut de strafbank mag gaan opzoeken voor een holding-penalty begint de vrees bij mij toe te slaan. Hebben de Eaters een off-day, heeft Tilburg de vorige wedstrijd goed geanalyseerd…. Allerlei gedachten sproken door mijn hoofd. De straf had gelukkig verder geen gevolgen en na 6 minuten heeft Geleen weerwoord op de voorsprong van Tilburg. Met een mooie actie en perfecte passing van Lars van Sloun op Jeffrey Mens weet deze de opendoelkans te verzilveren en scoort de gelijkmaker. Jeffrey, Lars en Tom spelen mooi samen in een lijn en beginnen elkaar steeds beter te vinden. Geleen krijgt vervolgens zeker 3 uitgespeelde kansen op rij, echter weten deze helaas niet te verzilveren. Halverwege de periode krijgt Tilburg een boardingpenalty en heeft Geleen de powerplay. Deze begint steeds beter te lopen, alleen aan de opbouw van achter uit dient nog aandacht te worden besteed. Deze powerplay leverde geen doelpunt op, maar enkele seconden nadat Tilburg compleet is, hebben Lars Engwegen en Justin Evers een mooie combinatie waarbij laatstgenoemde Luca perfect op maat bediende om de 2-1 in te schieten. Geleen staat weer voor! Eaters begint op dat moment de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de 17e minuut mag ook Luca voor een boarding de strafbank opzoeken. Tilburg is dan nog wel gevaarlijk voor Geleens doel, echter weet niet meer deze periode te scoren en de mannen mogen naar de thee. Stand 2-1 met deze periode een slechte start van de Eaters die langzaam naar een klein overwicht is omgezet.

In de tweede periode krijgt Tom Marx via een breakaway over rechts een mooie kans om alleen op de goalie af te gaan, echter helaas wordt deze kans niet verzilverd. Ook de kans van Lars Engwegen een minuut later levert buiten mooi ijshockey jammer genoeg geen punt op. Vervolgens regent het kansen voor de Eaters, echter de puck wilt er echt niet in. Door over een weer, maar vooral voor Geleen veel gemiste kansen, begint de wedstrijd een rommelige indruk te krijgen tot 5 minuten voor de 2e pauze. Lars, mooi en vrij inschaatsend is niet zelfzuchtig en ziet dat Jeffrey Mens er beter voor staat en bedient hem op maat, 3-1. Nog geen 2 minuten later weet Jeffrey met een one-timer de eindstand te evenaren van afgelopen vrijdag, 4-1 en de 3e voor Jeffrey. Zo zie je na ook een ijshockeypauze dat Jeffrey niets verleerd is en de punten voor de Eaters pakt. Tevreden kan de Eaters de 2e pauze gaan opzoeken.

De derde periode staan de spelers amper op het ijs en Tilburg is de thee nog aan het doorslikken, als Luca een perfecte passing op Rick van Haren geeft die de 5-1 op het scoreboard zet en hiermee de eerste goal in dienst van de Eaters scoort. Tilburg, verslikt in de thee en wakker geschud gaat op revanche uit. Vanuit het neutrale vak schaatsen de Tilburgers Horvers en Urlings op en de goed spelende Kay Gielen krijgt op dat moment niet de controle over de speler en tijdens de delayed penalty weet Urlings de 5-2 binnen te schieten. Na 10 minuten in deze periode weet Joey Geurts een brak-away op te pikken vanaf het neutrale vak en kan alleen op de goalie af, maar schiet helaas slechts enkele centimeters langs het gaatje naar het doel toe. Deze kans had meer verdiend. Met nog anderhalve minuut op de klok breng Kay Luca nog in stelling die het metaal van de paal door de hal laat klinken. Vervolgens tijdens de scrimmage in de hoek wordt Luca op de grond gehouden door Geerligs van Tilburg. Daar waar de goed fluitende De Ridder Geerligs had mogen trakteren op een holdingpenalty, laat hij beiden de bank warm houden met een 4 minuten roughingpenalty. In de laatste halve minuut van de wedstrijd doet Tilburg nog iets aan de statistieken en laat de 5-3 op het scoreboard noteren.

Geleen staat door deze winst met 3 wedstrijden en 8 punten bovenaan in haar poule, gevolgd door Nijmegen met een wedstrijd minder op 4 punten.

Al met al een aardige wedstrijd die af en toe rommelig oogde. Dit kwam meer door de gemiste kansen, maar het spel zag niet verkeerd uit en er werd voor elkaar gewerkt. Daarbij werd het publiek getrakteerd op af en toe oogverblindende combinaties. De lijn Marx-Mens-Van Sloun begint zich steeds beter te vinden en Jeffrey is de sniper van het team. Uit de keuze voor de man-of-the-match had men keuze uit heel veel spelers. Er werd als collectief goed gespeeld en de top drie van de MOTM had zomaar ook anders uit kunnen zien. Bij ons prijkten dit keer dezelfde namen in dezelfde volgorde op het lijstje. Jeffrey Mens werd uiteindelijk gekozen voor Luca en Kay.

Volgend weekeinde staat de dubbel tegen Den Bosch op het lijstje, alwaar de ex-Eater Jeffrey van Iersel achter de bank staat. Op papier moet dit weekeinde ook om te zetten zijn in dubbele winst. Den Bosch heeft met 2 wedstrijden slechts 1 punt binnen weten te halen. Overschatting zal de grootste vijand kunnen zijn. Zaterdag spelen we uit tegen den Bosch om de dag erna op de vertrouwde zondag 16 oktober om 19:00 uur in Geleen.