Menu

Eaters en publiek grote winnaar dit weekeinde!

17 december 2018

[vc_row][vc_column][vc_column_text]16/12/2018 Microz Eaters Geleen – Nijmegen & Teddy-Bear-Toss (door Jos Janssen)

Afgelopen weekeinde hebben de Microz Eaters al goede zaken gedaan door de volledige 6 punten binnen te harken. Vandaag moeten de Eaters tegen Nijmegen en beiden hadden al op de vrijdag een zware wedstrijd op het programma staan. Nijmegen verloor thuis met 2-5 van Luik. Hierdoor staat Luik samen met Geleen op een gedeelde 1e plaats. Geleen had vrijdag de wedstrijd tegen eveneens de directe tegenstander van de halve finale voor de bekeer op het programma staan: Den Haag. Vrij gemakkelijk werd den Haag in eigen huis aan de kant gezet met 1-6. Vanavond is andere koek. Nijmegen wil het verlies van afgelopen vrijdag zeker gaan goedmaken. Daarnaast zal Nijmegen moeten winnen of de aansluiting met de top 4 te kunnen behouden. Daarnaast zal Microz Eaters Geleen revanche willen nemen op de laatste wedstrijd in Nijmegen, waarbij Geleen met 11-1 naar huis werd gestuurd. Winst voor Geleen is eveneens belangrijk om de koppositie te kunnen behouden, aangezien de andere topper van vanavond, Luik tegen Herentals eveneens wordt gespeeld. Als met al een spannende avond en de garantie voor een top-sfeer. Concentratie vast houden, ook nadat de eerste goal is gescoord en de beren op het ijs worden gegooid.

De Eaters spelen deze wedstrijd (dit weekeinde) zonder Lars van Sloun en Renzo Meulenbeek. De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van Hub van Grinsven junior, geassisteerd door Marine Dinant en Chris van Grinsven. Het Geleense doel wordt verdedigd door Rowan Delil, terwijl het Nijmeegse doel wordt verdedigd door Deniz Mollen.

1e periode:
Het is de avond van de Teddy-Bear-Toss en de mascotte hiervan, Eline mag de puck in gooien. De wedstrijd is nog geen 2 minuten oud als Remco Knoren voor interference de bank op mag gaan zoeken (01:59). Nijmegen heeft vervolgens slechts 14 seconden nodig. Op aangeven van Levi Houkes scoort Branden Even in een powerplaysituatie met een mooi back-hand-shot de 0-1 (02:13). Hierna is Geleen wakker geschud en begint wat meer vat op de wedstrijd te krijgen. Beide teams krijgen vervolgens nog een kans in de powerplay echter weten niet te scoren.  In de powerplay van Nijmegen weet Tom Marx nog bijna shorthanded te scoren. Bij zijn breakaway kan hij alleen op de goalie af schaatsen, alleen komt hij als de goalie al uit positie is, helaas ten val. Geleen is nog niet helemaal bij de wedstrijd en zit eigenlijk op hun eigen eerste doelpunt te wachten, zodat de beren het ijs op kunnen vliegen. Beide teams krijgen nog powerplay, maar er wordt niet meer gescoord. Tussenstand na 1e periode 0-1.

2e periode:
De 2e periode is koud 2 minuten oud als Nijmegen oprukt richting het Geleense doel. Marcel Kars en Branden Eden rukken op snelheid op en als beiden halverwege het aanvalsveld zijn en op gelijke hoogte, speelt Branden de puck op Marcel Kars en laat hij zien waarom hij alsnog gehaald is: 0-2 (22:04). Na wat straffen over en weer komen we aan in de 34e minuut van de wedstrijd, waarbij de titel wordt gerechtvaardigd.  John Reed raakt zijn puck kwijt in een scrimmage aan de boarding en trapt daarbij naar een Geleense speler. Dit wordt door iedereen gezien, behalve de reff. Kicking is in het ijshockey een zware overtreding en Andy Tenbult laat vanuit de bank ook duidelijk zijn mening hierover horen. Als het spel stilgelegd wordt krijgt Andy een bench minor voor abuse of the Officials. De linesmannen spreken vervolgens de reff bij en wordt alsnog de kickingstraf gegeven en kan Reed het ijs verlaten met een matchpenalty. Bij het verlaten van het ijs slaat deze van gif met een vuist tegen een deur en breekt daarbij ook nog eens zijn hand. De topscoorder van Nijmegen is niet alleen geschorst, maar ook nog eens weken uit de running door de gebroken hand, door eigen toedoen! Dit is ook het kantelpunt van de wedstrijd. De coach van Nijmegen vraagt ook op het moment van de genoemde straf een time-out aan. Veel heeft het niet geholpen, want nog geen halve minuut later geeft Nick Verschuren de pass op Matthew Beer, waardoor deze alleen op de goalie af kan schaatsen en de eerste treffer aan Geleense zijde kan binnen schieten: 1-2. (34:10) Over de 14 duizend beren vliegen vervolgens door de lucht het ijs op. Nadat de beren opgeruimd waren en het ijs opnieuw geveegd, viel de druk bij de Microz-Eaters van de schouders en konden ze eindelijk hun eigen spelletje gaan spelen.  Nadat Ritchie van Hulten in de laatste minuut een straf voor late hit had gekregen, konden de Eaters nog een keer aanzetten voor powerplay. Met nog slechts enkele seconden op de klok vind er een face-off in het aanvalsvak van de Eaters plaats. Matthewe Beer positioneert zijn spelers en wint zoals gebruikelijk de face-off. Hij passt daarbij direct op Nick Verschuren, die verwoestend uithaalt en in de laatste seconde van de 2e periode de gelijkmaker binnen schiet: 2-2 (39:59). Tussenstand na de 2e periode 2-2 (0-1) – (2-1).

3e periode:
Doordat na de teddyberen het ijs is geveegd, gaat de wedstrijd na een korte boardingpauze van 3 minuten weer verder.  Direct in de 1e minuut loopt Jord Smit tegen een High Stick straf aan, maar Nijmegen weer deze niet te verzilveren. In de 48e minuut weten zij wel weer te scoren. Bij een aanval frommelt Marcel Kars (!) de puck over de legguard van Rowan Delill heen, waardoor deze achter hem in de goal valt: 2-3 (47:28). Hierna gaat het snel voor Geleen. Eerst misschien wel de mooiste aanval van de avond: In de powerplay kan Vadim Gyesbreghs samen met Lukasz Bartak op de goal afstomen en onderweg elkaar de puck toespelen 1-2-1-2-1-2 totdat Vadim voor de goal is en de goalie omspeelt en binnen tikt: 3-3 (50:42). Nog geen 2 minuten later  schiet Remco Knoren tot zijn eigen verbazing hard vanaf de blauwe lijn de 4-3 binnen ((52:38).  Wederom geen 2 minuten later weet Lukasz Bartak op aangeven van Tom Marx door de verdediging van Nijmegen heen te slalommen en de 5-3 binnen te schieten (54:29). Aangezien Nijmegen al een time out heeft opgenomen, kan deze dit nu niet meer doen…. Maar was wel het moment daarvoor geweest. Geleen ruikt bloed en stoomt door. Een dikke minuut later is het weer raak . Bij een boarding op een Geleense speler, wordt dit niet gezien door de reff en speelt Jord Smid door en direct Mordy Munichman aan. Deze haalt direct uit en schiet de eindstand op het scoreboard: 6-3 (55:36). Geleen hoeft daarna ook alleen maar de wedstrijd uit te spelen. Eindstand: 6-3 (0-1) – (2-1) – (4-1).

M.O.T.M.

1. Matthew Beer
  2. Vadim Gyesbreghs
  3. Rowan Delil

Algemeen:
Geleen begon gespannen aan de wedstrijd en je merkte dat ze aan het wachten waren op het eerste doelpunt.  Nijmegen daarentegen kon hun eigen spel blijven spelen, waardoor zij ook op voorsprong kwamen. Kansen werden genoeg gecreëerd door de Eaters echter het vizier stond (nog) niet scherp.  In een geweldige ambiance en volle hal, wisten zij nadat de beren van het ijs waren geveegd de wedstrijd weer naar hun hand te zetten: van 0-2 naar 6-3. Wederom een knappe prestatie. Hierdoor blijven zij op de 1e plaats staan. Doordat Herentals in een doelpuntrijke wedstrijd van Luik weet te winnen (11-9), staat Geleen nu 3 punten los van Luik en twee punten los van Herentals, die wel een wedstrijd minder hebben gespeeld.

Volgende wedstrijd:
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Tilburg Trappers op het programma, waarvan we mogen uit gaan dat de 3 punten mee naar Geleen gaan. Op de zondag staat wederom Den Haag op het programma en kunnen we in deze thuiswedstrijd gaan zien of Den Haag enig verweer heeft gevonden op de nederlaag in Den Haag van afgelopen weekeinde. Het zal wederom spannend worden…. Dus ik ben er weer bij, u ook?

[/vc_column_text][vc_custom_heading text="Foto's Lex Eckhardt" use_theme_fonts="yes"][vc_masonry_media_grid grid_id="vc_gid:1545002638173-085b7dd5-c3f4-7" include="14693,14692,14691,14690,14689,14688,14687,14686,14685"][vc_custom_heading text="Interview van de week | Remco Knoren" use_theme_fonts="yes"][vc_video link="https://www.youtube.com/watch?v=fFFVtGepxCY&feature=youtu.be"][/vc_column][/vc_row]