Menu

Eaters op tijd bij de les

26 november 2017

Alweer een leuke vermakelijke zaterdagavond wedstrijd van Laco Eaters, net zoals beschreven in de column van deze week “Op glad ijs”. Eaters kreeg Antwerp op bezoek, bij de Phantoms stond Arthur Legrand tussen de palen, bij Eaters begon Rowan Delil. Op de wedstrijdsheet ontbraken Sterkens (geblesseerd, maar zal deze week weer de training hervatten) en de geschorste Maxime Pellegrims (hij speelt vanavond wel mee in Luik). De jonge talentvolle Sander Kösters was de back-up goalie.

Laco Eaters begon voortvarend aan de wedstrijd en zette Antwerp meteen onderdruk wat na 1 minuut meteen de 1-0 voorsprong opleverde. Op aangeven van Krzak en Marx was het Vadim met de eerste goal (1’13). Dit gebeurde wel met een man meer op ijs want na 40 seconden had van Noten al een slashing penalty gekregen van ref van Grinsven. Eaters hield in de eerste 10 min het tempo lekker strak en na bijna 3 minuten was het youngstar Mitch Koumans met de 2-0, ditmaal waren Smit en Huovinen de aangever (2’44)

Na ruim vijf minuten kreeg Eaters de kans om de score te verhogen doordat Pittoors voor een holding penalty 2 minuten moest brommen. Maar in plaats van de 3-0 maakte de Belgen er met een schitterende short handed goal 1-2 (5’46) van. Eaters verspeelde de puck op de blauwe lijn in het aanvalsvak en een snelle breakaway van Bartak stelde van den Bogaert in staat te scoren.

Na 8 minuten was het weer Mitch Koumans die de puck achter Legrand prikte na attent opletten voor de goal, 3-1. Eaters kreeg in het verloop nog een paar mooie kansen, waaronder een schitterende aanval waar de puck na een schot van van Sloun op de paal belande. Eindstand P1 3-1!

In de tweede periode voelde Antwerp zich sterker als Eaters en we zagen de Belgen steeds vaker voor Rowan opduiken. Dit was een voorbode voor de 30e minuut waar Antwerp van een 3-1 achterstond opeens op 3-3 stonden. Weer was het van den Bogaert die eerst de 3-2 maakte (29’22), waarna Bartak de gelijkmaker scoorde (30’50). Vlak voor de 2e thee was het echter Eaters dat wel de leiding nam, na een mooie knal vanaf de blauwe lijn was het Vadim met zijn tweede van de avond (37’29), Tom en Lars deden het voorbereidende werk, 4-3!

De derde periode begon rommelig en door de score van 4-3 bleef het een wedstrijd, zeker toen in de 57e minuut Antwerp weer langszij kwam door de Winter. Coach Andy Tenbult greep meteen in en nam een Time-out aan Eaters zijde, dit hielp meteen want 21 seconden later stond Eaters weer voor, ditmaal was het Tom Marx met 5-4 (57’51). De Belgische coach deed even later ook een time out aanvragen en verzon voor de laatste 2 minuten nog een list die de weer de gelijkmaker op het bord bracht. Met nog 54 seconden op de klok was het weer Bartak die scoorde en klom in de boarding en vierde een klein feestje met de meegereisde Antwerpenaren. Waar iedereen zich opmaakte voor overtime was het Luca Heutmekers die hier een stick voorstak want met een heus slotoffensief voorkwam hij 1 seconde voor tijd een overtime en scoorde de game winner van de avond, 6-5! Eerst was het Lars van Sloun nog met een kans, een shot van Vadim waarna Luca het laatste tikje gaf. Hierdoor bleven de volle drie punten in Glanerbrook en klom Eaters naar plek 3 in de BeNe Liga.

Eaters kan zelfs morgen de koppositie veroveren als het wint in en van Luik. De wedstrijd tegen de Bulldogs van Akim Ramoul, Stef Verhulst en Lars Engwegen (zal wegens een blessure niet spelen) begint om 20:30 u en is LIVE te volgen via Facebook Eaters Live (mits de WiFi meewerkt in Belgie).

Luik verloor vanavond verrassend in Amsterdam met 9-7, dus zullen gebrand zijn op een goed resultaat in eigen huis, taak aan Eaters om dit te verstoren!