Menu

Eaters verliezen onnodig van Herentals

7 december 2014

Door Eric Hofmann:

Vanavond staat er weer een Europese wedstrijd op het programma. De Herentalsenaren komen op bezoek en gaan proberen de punten mee te nemen.
Wij missen wegens interlandverplichtingen Rick van Haren en Jord Smit. Bryan Mens is herstellende van een blessure en derhalve missen we twee defence spelers en een aanvaller.

Voor de wedstrijd werd Jeffrey Mens verrast met een 400 Games Award door Teammanager Peter Knops en deed "Uhar" de Faceoff!

Face-off van Uhar:

In de eerste minuut raakt Erik Tummers het ijzerwerk en niet veel later schiet Pipo vanaf de blauwe lijn. Marx probeert de puck van richting te veranderen om de eerste goal aan te kunnen tekenen. Herentals krijgt in de vierde minuut in principe hun eerste kans en verzilveren meteen. In de eerste periode krijgen Lars Engwegen, zijn naamgenoot Lars van Sloun nog kansen, maar de Belgen houden stand. Mens, Hartley en Ramoul gaan het eens proberen, en laatstgenoemde krijgt de puck ook al niet achter de goalie. Wij hebben de meeste kansen en staan wel 0-1 achter. Een beetje tegen de verhoudingen in, maar het is niet anders. Van onze kant wil de wedstrijd maar niet beginnen. Op het einde van de eerste periode schaatst Lars van Sloun het aanvalsvak in en laat de puck voor een teamgenoot liggen. Tummers schaatst voorbij en laat de puck liggen voor De Mol. Dave haalt de trekker over en de stand is gelukkig 1-1.

Met deze stand gaan we naar de tweede periode. In het begin van de tweede periode gaat De Brabander zich met de wedstrijd bemoeien. Hij vond het ook maar een slappe wedstrijd en stuurt Pipo voor een interference naar de strafbank. Jean Paul had volgens mij een beetje spijt van deze straf en stuurt achttien seconden later Vroemans voor hetzelfde vergrijp naar de strafbank. Een goedmakertje. Herentals komt met een goal van Paulus weer op voorsprong. Te gemakkelijk krijgen we de goals tegen. Pipo stuurt Vercammen naar de strafbank voor een hooking.

De werkelijkheid is dat Pipo zijn oksel om de stick klemt van Vercammen en zich daarna laat vallen. Een uitgelokte straf, en hieruit blijkt dat je in het hedendaagse ijshockey slim moet spelen. De scheidsen fluiten voor alles en hier dus ook voor. Halverwege de wedstrijd vertrekken Mens en Hartley langs de boarding en Hartley geeft een perfecte pass op Dave van Mol. Dave maakt zijn tweede en zet zijn team weer op gelijke hoogte. In de 32e minuut krijgen we weer een short handed goal tegen en we geven de goals te gemakkelijk weg. Een minuut later krijgt Jeffrey een goeie kans. Hij soleert om een aantal verdedigers en komt voor de goalie. Jeffrey krijgt de goal niet gemaakt, maar De Brabander heeft nog een kraamcadeautje voor Jeffrey. Een penalty shot. Helaas blijft de goalie lang staan en wacht tot Jeffrey schiet om daarna de puck te vangen. De goalie wacht goed. Herentals maakt niet veel later de 2-4 en dan ziet het er qua uitslag niet goed uit.

Op het einde krijgen we tweemaal powerplay en in de tweede powerplay kan Jeffrey Mens een mooie uitgespeelde goal maken. De assist komt op naam van Pipo en Tummers. Met een 3-4 achterstand gaan we de derde periode in.

de 3-4 door Jeffrey Mens:

Er zit niet genoeg vuur in. De wedstrijd wordt maar geen wedstrijd en Herentals krijgt eenvoudig zijn goaltjes. In de derde periode krijgen we snel een penalty tegen en de Belgische powerplay is nog niet goed en wel gestart of de stand is 3-5. Weer twee goals verschil en we komen maar niet langszij. Vijf minuten voor het einde verricht Marx goed werk aan de boarding, Marx kan de puck aan Tummers meegeven en Tummers kan op de goal schieten. Lars van Sloun toucheert de puck en de stand is 4-5.

In de laatste vijf minuten gaan we gas geven en begint de wedstrijd. We krijgen nog mogelijkheden, maar de Belgen zijn iets gretiger en gaan geen cadeautjes weggeven. Op het laatst proberen we een alles-of-niets poging om Sami te ruilen voor een extra aanvaller. Wederom twee, drie kansen en de puck komt iedere keer vast te liggen onder een kluwe van spelers. Het is te druk voor de goal en de Belgen houden stand. Het is uiteindelijk Herentals die gebruik maken van een Geleens foutje om definitief de wedstrijd op slot te gooien.

Op het laatst merken we dat het gemis van drie spelers en het niet meer mee doen van Akim teveel kracht kost en het is een bekend gegeven, dat je fouten gaat maken, als je moe bent. Het is niet anders. We hebben ons tekort gedaan in deze wedstrijd. Te gemakkelijk de goals weggegeven en niet gretig genoeg om de Belgen pijn te willen doen.