Menu

Eerste winst in de BeNe League is binnen!

10 november 2018

Zoals verwacht mocht de wedstrijd in en tegen Deurne geen problemen opleveren. Met Rowan Delil tussen de palen begon Eaters voortvarend aan de 1e periode. Een late hit van Van Noten bezorgde Eaters al na 1 minuut spelen een powerplay waarin Lukasz Bartak al snel de 0-1 wist binnen te werken. Blijkbaar het teken om iets gemakzuchtiger verder te gaan met als gevolg dat Van Noten de 1-1 weet binnen te werken en Eaters daarna tegen diverse straffen aanloopt. Het is aan Rowan Delil en het ijzer te danken dat de Deurnse score tot 1 beperkt bleef en de 1e periode met een 1-1 stand wordt afgesloten.

Met een gevoel van: “Als het maar geen “Luiks avondje” wordt!”, gaat periode 2 van start. De thee en waarschijnlijk ook wat stevige woorden doen goed en na ruim één minuut gespeeld te hebben gaat Yan Turcotte er vandoor en schiet mooi de 1-2 binnen. Vijf minuten later een powerplay situatie waar Tom Marx de puck loepzuiver op de lepel van Lars van Sloun legt. Lars bedenkt zich geen moment en legt de puck achter de goalie tegen het net. Stand 1-3 en de wedstrijd lijkt wel gespeeld.

Het Deurnse doel wordt een schietschijf. Mooie safes van Charlie Vocke en nog mooiere doelpunten van onze Eaters. Eerst Nick Verschuren die in een powerplay de minieme ruimte tussen goalie en goalpaal benut om de 1-4 binnen te schieten en een kleine minuut later een mooie half hoge deflectie van Joey Geurts op een schot van Yan Turcotte voor de 1-5. We zijn halverwege de wedstrijd.

De volgende powerplay levert een salvo aan Microzschoten en uiteindelijk ook een treffend schot vanaf de blauwe lijn. Schutter is wederom de goed spelende Yan Turcotte. Daarmee wordt ook de 1-6 tussenstand na twee perioden bereikt. Rowan Delil hoeft in deze fase nog maar sporadisch in actie te komen en wordt bij het begin van periode 3 dan ook vervangen door Michael Sterkens.

We moeten tot de 52ste minuut wachten voordat er weer een notitie op het wedstrijdsheet wordt geplaatst maar het betreft dan wel een “Vadiempje”. Vadim legt heel mooi de 1-7 binnen. Amper een minuut later is het weer prijs. Dit keer is het Dean Moors die de 1-8 op het scoreboard plaatst. Een Belgische uitbraak verschalkt de goed spelende Michael Sterkens, een opstootje waar Luca Heutmekers bij betrokken was met powerplay voor Deurne en nog wat schoten bepalen de laatste wapenfeiten en dus uiteindelijk ook de eindstand op 2-8.

Eaters kan zich nu volledig richten op de kraker van morgen tegen de Bulldogs uit Luik. Een wedstrijd die op een hoger niveau gespeeld moet en gespeeld zal gaan worden. Een wedstrijd die onze spelers als één van dé wedstrijden die gewonnen moet worden hebben geturfd. De puck drops at 19:00 pm. Zorg dat je er bij bent.

tekst: Jan Hofstede