Menu

En dat is 9 uit 9! Winst in Nijmegen...

26 oktober 2018

Er van uitgaande dat vrijdagavond de zwaarste wedstrijd dit weekend zou leveren, trok Eaters richting het Gelderse Nijmegen voor het 2e treffen tegen de Devils. Het 1e treffen eindigde in een ruime 7-1 zege voor de Eaters.

De verwachting was niet dat zo’n uitslag in Nijmegen ook gehaald zou worden.
Eaters begon voortvarend in Nijmegen. Creëerde goede kansen, raakte via een deflectie nog 1x ket ijzer en scoorde via Tom Marx, op aangeven van Matt Beer, de 0-1. Gezien het spelbeeld een verdiende stand en lekker theemoment. Ook de 2e periode bleef Eaters ijsoverwicht houden en de betere kansen creëren, maar was het Nijmegen dat via Branden Eden de gelijkmaker binnenschoot. Een kleine 4 minuten later is het Lukasz Bartak die Eaters weer op een voorsprong zet.

Behalve een ban voor de Nijmeegse coach Alexander Jacobs, zijn er verder weinig wapenfeiten uit de 2e periode te benoemen. De 3e periode start Eaters voortvarend. Eerst Jord Smit die de puck hoog tegen het dak van het doel jaagt en zodoende de 1-3 op het scoreboard zet en ruim 2 minuten later de mi. MotM aan Geleense zijde, Tom Marx, die de 1-4 scoort. Een herhaling van de 1e wedstrijd leek eraan te komen. Nijmegen toonde echter veerkracht en Eaters verloor wat overzicht en rust.

12 minuten voor het eind maakt de Nijmeegse topscoorder RJ Reed de 2-4. Eaters raakt iets de weg kwijt en loopt tegen straffen aan. Nijmegen zet druk maar weet niet te scoren tot aan de 58ste minuut waar Nick de Jong toch nog de 3-4 wist binnen te werken. Goalie Mollen wordt van het ijs gehaald maar zowel Nijmegen als ook Eaters weten niet meer te scoren. Eindstand 3-4. Eaters behoudt haar ongeslagen status en heeft nu definitief het thuisvoordeel in de halve finale PO’s in handen.

Zondagavond het treffen tegen Zoetermeer. De wedstrijd in Glanerbrook zal om 19:00 uur aanvangen.