Menu

Geleen behoudt ongeslagen status en vernedert Nijmegen met 7-1

8 oktober 2018

[vc_row][vc_column][vc_column_text]07/10/2018 Bekerwedstrijd Microz Eaters Geleen – Ahoud Devils Nijmegen
(door Jos Janssen)

Na het afgelopen weekeinde met de dubbele winst staat er dit weekeinde een hele andere tegenstander voor de deur. Nijmegen, die vooraf als titelkandidaat wordt gezien, is vanavond naar de ijshal in Geleen gekomen.
Nijmegen heeft vrijdag verassend de wedstrijd tegen Heerenveen, thuis, met 2-5 verloren. Geleen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Zoetermeer met 0-3 gewonnen en daarmee de 3e shut-out, in net zoveel wedstrijden, voor Rowan Delil binnen gehaald. Hiermee staat momenteel Geleen op de 1e plaats en Nijmegen op de 2e plaats. Heerenveen heeft pas een wedstrijd gespeeld, ten opzichte van 3 wedstrijden voor Nijmegen en Geleen.

De wedstrijd van vanavond tegen Nijmegen staat onder leiding van Pascal Keus. Bij Geleen is Joey sinds zaterdagavond weer terug in de selectie. Jord Smit en Levi Smeets zijn helaas nog geblesseerd. Het Geleense doel wordt verdedigd door Rowan Delil, terwijl het Nijmeegse doel wordt verdedigd door Deniz Mollen

1e periode:
Geleen start sterk aan de wedstrijd en maakt duidelijk dat het de winst in Geleen wilt laten. Al in de 4e minuut caramboleert een hard schot van Lars van Sloun tussen de paal en lat van het Nijmeegse doel. Nijmegen en Geleen bieden goede partij aan elkaar en de kansen zijn er aan beide zijden, maar worden niet verzilverd. Referee Pascal Keus laat het spel vrij los, waardoor er op het ijs wat harder wordt gespeeld. Uiteindelijk worden wat onvriendelijkheden uitgewisseld nadat Joey Geurts even bij het langs schaatsen Mollen een beuk geeft en de spelers van Nijmegen verhaal komen halen. Over en weer worden nog wat straffen uitgedeeld, maar gescoord wordt er in de eerste periode niet. Het is in ieder geval een mooie pot ijshockey met alle ouderwetse sentimenten die vroeger ook in de wedstrijden tegen Nijmegen naar voren kwamen. Een harde, maar wel mooie pot en de wedstrijd kan werkelijk alle kanten uit gaan.
Tussenstand na 1e periode : 0-0

2e periode:
De 2e periode begint met voor Nijmegen nog een kleine minuut een man meer op het ijs. Kort nadat Geleen weer compleet is, is men achterin aan het slapen. De puck gaat naar het Geleense doel en er wordt niet door iedereen mee verdedigd. Nijmegen is kiener en de puck wordt achter het Geleense doel opgepikt, een pass op de Nijmeegse import Reed (#81) en deze kan makkelijk binnen schieten en Rowan is kansloos: 0-1 (21:40) Jammer van dit doelpunt waar Rowan niks aan kan doen, anders had hij uiteindelijk ook zijn 4e shoot-out binnen kunnen halen. Nog geen 5 minuten later loopt Gudden tegen een holding penalty aan (26:11) en krijgt Geleen powerplay. Slechts 36 seconden hebben ze nodig om te scoren. De spelers positioneren zich rond het Nijmeegse doel en de puck wordt snel rond gespeeld als Nick Verschuren hard uit haalt en de 1-1 over de schouder van Mollen binnen schiet (26:46). Na de spelhervatting breekt Nijmegen nog enkele keren gevaarlijk uit maar de goed keepende Rowan blijft een sta-in-de-weg. Geleen krijgt later ook nog powerplay kansen als Nijmegen met 2 man minder op het ijs staan, maar verzuimd te scoren. De wedstrijd golft over en weer en de 1-1 stand geeft tot dan toe de juiste wedstrijdverhouding weer. Met nog 30 seconden op de klok bouwt Geleen de aanval op en neemt Lars de puck schaatsend richting het Nijmeegse doel mee, als hij uit het niets vanuit de pols uithaalt en de puck snoeihard linksboven binnen schiet. Mollen heeft daarbij alleen maar het zoeven van de puck kunnen horen, 2-1 (29:30). Een mooi doelpunt vlak voor de thee geeft vaak vleugels….
Tussenstand na de 2e periode 2-1 (0-0) – (2-1)

3e periode:
De 3e periode begint en het is te merken dat de late goal in de 2e periode Geleen meer zelfvertrouwen geeft. Na 4 minuten bouwt Geleen mooi de aanval op en wordt de puck rond gespeeld als er wederom verwoestend wordt uitgehaald. Mollen denkt de puck in de eerste instantie vast te hebben, als de spelers en het publiek de puck achter hem het doel in zien rollen. 3-1 (44:01). Geleen is op dreef en er is een last van hun schouders gevallen. Geconcentreerd gaan ze op zoek naar uitbreiding van de score en 20 seconden later klinkt alweer de tik van het ijzer van het Nijmeegse doel. Halverwege de laatste periode krijgt Bartak de puck en schaatsend op het Nijmeegse doel af komt hij ten val. Tijdens het vallen scoort hij de 4-1 en glijdt achter de puck aan het doel binnen, zonder assist (50:29). Als Beer 2 minuten later met een slashing reageert op een crosscheck van Verkoost mogen beide de strafbank op gaan zoeken en staat men met 4 tegen 4 spelers op het ijs. 7 seconden voordat deze straf is verstreken begaat Nijmegen weer een overtreding, waarbij Nick Verschuren tijdens de delayed penalty de 5-1 binnen schiet. De frustratie begint toe te slaan als Vadim Geyesbreghs zijn stick verliest en Houkes onder het oog van de ref deze buiten bereik Vadim slaat. Vadim reageert met een domme straf door een slashing op Houkes, waardoor beiden kunnen gaan zitten. (54:37). Nog geen halve minuut later mogen ook Beer en Eden de bank op gaan zoeken, beiden voor roughing. Nijmegen ziet de kans op winst tussen hun vingers weg glippen, zeker als Nick de Jong een boardingpenalty veroorzaakt op Luca Heutmekers en 2 (+10) minuten mag gaan zitten. Veel plaats op het ijs als Geleen met 4 tegen 3 spelers de aanval kan gaan opzetten. Nadat Geleen net compleet is en Nijmegen met 4 spelers passed Vadim op Glenn. Glenn Bakx haalt vervolgens verwoestend uit en schiet de 6-1 binnen. Nijmegen is geknakt, maar Geleen gaat door. Met nog 2 minuten op de klok is Geleen in de aanval en schaatst Lars van Sloun achter het Nijmeegse doel door met de puck. Hij wordt nog gehaakt, maar blijft op de been als hij de pass loepzuiver op het blad van Nick Verschuren schiet en deze de 7-1 binnen schiet (58:00). Voor de statistieken krijgt Nijmegen nog in de laatste minuut van de wedstrijd een penalty mee en de captain Houkes mag deze nemen…. Maar ook deze gaat er niet in waardoor de eindstand op 7-1 blijft staan.
Eindstand: 7-1 (0-0) – (2-1) – (5-0)

M.O.T.M.
1. Rowan Delil
2. Lukasz Bartak
3. Vadim Geijesbreghs

Algemeen:
Dit was weer een wedstrijd waarvoor je uit je luie stoel komt en graag naar de ijshal gaat. Nijmegen, die aan de voorkant de beste kansen werd toebedeeld, werd even in Geleen op zijn plaats gezet. Een wedstrijd van 2 gelijkwaardige tegenstanders, waardoor de spanning van het spel op de tribunes voelbaar is. De ref liet veel toe en voelde wat mij betreft de wedstrijd goed aan. In een lekker goed gevulde hal werden oude tijden herleefd.
Vanavond was in ieder geval buiten Geleen de toeschouwer de grote winnaar. Daarnaast heeft Geleen een knallende start van de beker. Met slechts een enkel (dom) tegendoelpunt de minst gepasseerde verdediging! Daarnaast met 25 doelpunten een doelpunt meer dan Nijmegen, dus terecht op de 1e plaats! Heerenveen heeft tot nu toe pas 2 wedstrijden gespeeld en heeft er net zoals Geleen nog geen verloren.

Volgende wedstrijden
Aanstaande zaterdag speelt Geleen de uitwedstrijd in Amsterdam om vervolgens op de zondag om 19:00 uur thuis aan te treden tegen Tilburg. Beiden wedstrijden moeten eigenlijk geen probleem zijn voor Geleen en zal de ongeslagen status voortgezet moeten worden. We zullen het zien en wel live. Kom naar de hal in Geleen en beleef het mee![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text="Foto's Jan Hofstede" font_container="tag:h3|text_align:left" use_theme_fonts="yes"][vc_masonry_media_grid element_width="3" gap="10" grid_id="vc_gid:1539028222401-5b0f190b-e0ec-6" include="14315,14314,14313,14311,14310,14309,14308,14307"][/vc_column][/vc_row]