Geleen wint routinematig van Den Bosch.

22 januari 2018

21/01/2018 BeNe-league Geleen – Den Bosch
Door Jos Janssen

Geleen heeft gisteren de zware partij tegen Heerenveen gespeeld zonder de geblesseerde Slawomir Krzak, Maxime Pellegrims, Renzo Meulenbeek, Jonas Huovinnen en Levi Smeets. Een wedstrijd die met een compleet team al moeilijk zou worden, werd uiteindelijk pas bij de penaltyshots beslist. Wat een sensatie om met een complete lijn minder in Herenveen puntjes weg te snoepen. De spelers hebben daarbij het uiterste gegeven en hopen dat zij voldoende zijn hersteld om vanavond deze lijn voort te zetten. Den Bosch heeft ook gisteren gespeeld en met 5-1 verloren van Leuven.

Geleen was met dik 3 lijnen aan spelers aanwezig, terwijl Den Bosch maar dik 2 lijnen aan spelers bij zich had. Den Bosch heeft dit seizoen nog geen punten binnen gehaald, dus aan de stand verplicht en conditioneel zal Geleen deze wedstrijd eenvoudig moeten kunnen winnen.

De wedstrijd van vanavond stond onder leiding Pascal Keus. De Geleense starting goalie was Rowan Delil, voor Den Bosch verdedigde Jan Willem Groenheijde het doel.

1e periode:
De wedstrijd was nog geen 4 minuten oud als de wedstrijd verder gaat tijdens een uitgestelde straf tegen Den Bosch. Nog voordat de wedstrijd stil gelegd werd, scoorde Lars van Sloun de 1-0 (3:27). Nog geen anderhalve minuut later wordt de puck rondgespeeld op Jordi Laan die de vrije ruimte op goal kan schieten en staat het binnen 5 minuten al op 2-0 (5:05). In de 15e minuut van de wedstrijd krijgt Den Bosch-speler Van Rossum een tripping penalty en met nog maar 6 strafseconden op de klok weet Lars van Sloun een rebound op te pikken en zijn 2e van de avond binnen te schieten. De eerste periode werd afgesloten met een stand 3-0.

2e periode:
De 2e periode gaat verder zoals de eerste periode is gespeeld. Met de wedstrijd van gisteren nog in de benen, weet Geleen best veel scoringskansen te creëren, maar is slordig(er) in de afwerking, waardoor de goed keepende goalie van Den Bosch steeds beter ingeschoten werd. Halverwege de periode krijgt Den Bosch nog 2x powerplay om de aansluiter te forceren, echter het lukt hen niet. De mooiste goal van de avond kwam in de laatste minuut van de 2e periode van Geleen. Een snelle aanval waarbij de puck mooi rondgespeeld werd op de vrije man van Thom Smits naar Joey Geurts en uiteindelijk weet Vadim Gyesbreghs de 4-0 binnen te tikken (39:43). De tweede periode werd afgesloten met een stand 4-0 (3-0)-(1-0)

3e periode:
De laatste periode was er een enkel voor de statistieken. De winst was binnen, de blessures beperkt en Rowan kon zijn netje schoon houden. Kansen weer genoeg, maar tekens stond de goalie van Den Bosch goed gepositioneerd. De winst was binnen en echte wapenfeiten waren niet meer te noteren. Eindstand reguliere tijd 4-0 (3-0)-(1-0)-(0-0)

M.O.T.M.
1. Rowan Delil
2. Mitch Koumans
3. Dean Moors

Algemeen:
Een wedstrijd tegen de onderste van de poule is meestal een wedstrijd die niet altijd even mooi is om te kijken. Er zit weinig spanning in en als de spelers doen wat ze moeten doen dan gaat het goed. Onderschatting is dan het enige gevaar wat op de loer ligt. Vanavond wilde sommige spelers het spel mooier maken als wat het is en eigenlijk met sober degelijk hockey pak je de meeste punten. De winst is binnen en even rust en de (blessure-)wonden likken. Voor volgende week staat maar een wedstrijd op het programma. Zondag spelen ze thuis tegen Eindhoven. Het zal een sleutelwedstrijd worden om de final 4 veilig te stellen. Eindhoven staat wel kort op Geleen, maar heeft meer wedstrijden gespeeld. Nu zal alles gewonnen moeten gaan worden. Tot volgende week!