Menu

Rowan Delil versus Herentals 3-0.

3 december 2017

Door Jos Janssen

Geleen speelde vanavond zijn laatste thuiswedstrijd op de zaterdag. Vrijdag had Geleen nog gespeeld tegen Den Haag in Den Haag. Deze wedstrijd werd kansloos verloren doordat Geleen teveel op de strafbank zat en Den Haag een goede powerplay heeft. Vanavond heeft Geleen eveneens een sterke tegenstander op het programma staan en Herentals zal beslist proberen de punten uit Geleen weg te kapen. Voor beide teams staat de aansluiting bij de top 3 op het spel.  Herentals scoort wat makkelijker dan Geleen en heeft het verdedigend goed voor elkaar. Kortom een wedstrijd van twee teams die aan elkaar gewaagd zijn. Als Geleen de ervaring uit de wedstrijd van Den Haag mee neemt om uit de bank te blijven dan maken zij kans. Wederom vanaf het begin sterk en geconcentreerd aan het spel beginnen en dit 3 periodes lang vol gaan houden.

Geleen startte de wedstrijd zonder de geblesseerde Luca Heutmekersen Michael Sterkens. Jordi Laan stond voor het eerst sinds zijn blessure weer op de sheet. De wedstrijd van vanavond stond onder leiding van referee Pascal Keus. De Geleense starting goalie was Rowan Delil voor Herentals verdedigde Arne Waumans het doel.

1e periode: Vanaf aanvang van de eerste periode zette Herentals Geleen goed onder druk en wist het spel van Geleen te ontregelen met ook een aantal mooie kansen. De defeensie van Geleen hield tegen deze druk stand echter het duurde toch zeker een minuut of 5 a 6 eer de wedstrijd wat meer in balans kwam. In de 6e minuut was de eerste grote scoringskans er voor Slawomir Krzak echter deze mistte helaas. De wedstrijd golfde nog zeker 5 minuten over en weer totdat Geleen in de aanval gaat en Lars van Sloun keihard naast het doel schiet, maar de puck terug springt van het plexiglas naar Tom Marx toe die net komt in schaatsen. Tom hoeft niet lang na te denken en haalt direct uit en als een streep vliegt de puck rechtsboven het doel in: 1-0 (11:20).  Vervolgens krijgt Herentals achter elkaar twee keer een 2 minutenstraf waarbij in de powerplay niet werd gescoord door Geleen. Na de laatste powerplay staat Herentals slechts 5 seconden met een compleet team weer op het ijs als Geleen wederom de trekker over haalt. Wederom op assist van Lars van Sloun weet Vadim Gyesbreghs vanaf de blauwe lijn met een keihard schot het netje achter de goalie te bollen en de 2-0 is een feit (18:33) (feitelijk was het Lars die door de deflectie van het loeiharde schot van Vadim).  De eerste periode werd afgesloten met een stand 2-0.

2e periode: De 2e periode begint wat rommeliger en de wedstrijd golft over en weer met kansen voor beide ploegen. Geleen krijgt nog een straf in de 28e minuut (Jord Smit roughing), echter Herentals weet de aansluiter in de powerplay niet te maken. Nog geen minuut na de powerplay bedienen Tom Marx en wederom Lars van Sloun Slawomir Krzak die door het midden op de goalie af schaatst op maat en ook hij haalt de trekker over voor de 3-0 (30:17). Herentals krijgt deze periode nog een straf, maar Geleen weet niet meer te scoren in de powerplay (die overigens vanavond slecht liep). De rest van de periode waren geen wapenfeiten meer te noteren.

De tweede periode werd afgesloten met een stand 3-0 (2-0) – (1-0)

3e periode: De derde periode is eigenlijk een voortzetting geweest van de eerdere twee periodes. Over en weer kansen, over en weer straffen, alleen werd er nu niet gescoord.

Eindstand reguliere tijd 3-0 (2-0) – (1-0) – (0-0)

Algemeen:

Na het laatste fluitsignaal scandeerde het publiek de naam van Rowan Delil… en terecht. Defensief stond Geleen vanavond als een huis en daar waar men toch doorbrak stond Rowan er. Hij groeide naarmate de wedstrijd vorderde in de wedstrijd en was een ware plaag voor de spelers van Herentals.  Tel daarbij drie mooie goals op die stuk voor stuk prachtig binnen geschoten waren, dan weet je ook waarom de winst in Geleen was gebleven.

Waren er ook minpunten?

Jazeker: Geleen was in het begin wat overbluft door het sterk aanvallende en soms ook wel fysieke spel van Herentals. Gelukkig herstelde zich dat na 5 minuten. De powerplay van Geleen was niet goed te noemen en levert daardoor ook te weinig rendement op…. Maar wat maakt het uit. De 3 punten zijn weer in Geleen gebleven, waardoor Geleen Herentals op de ranglijst weer voorbij is. (Geleen staat na deze wedstrijd op de 4e plaats achter Eindhoven (13-24), Nijmegen (10-21), Heerenveen (9-19) en Geleen (8-18). Geleen heeft met 8 wedstrijden dus de minste wedstrijden gespeeld en als je bij deze top 4 naar het aantal verliespunten kijkt staan ze virtueel bovenaan!)

Pascal Keus had vanavond als referee een van zijn betere avonden. Uiteraard kan hij niet alles zien, maar hij voelde de wedstrijd lekker aan en liet ook alles lekker lopen, waardoor het ook een mooie wedstrijd kon worden.