Laatste reguliere wedstrijd tegen Leuven omgezet in winst

20 februari 2017

19/02/2017 BeNe-league Geleen – Leuven
door Jos Janssen

De kaarten in de BeNe-league zijn geschud en de play-offplaatsen zijn verdeeld. Geleen is in de B-poule als 4e geëindigd en zal het moeten gaan opnemen tegen Herentals. Vanavond eerst nog op het programma de wedstrijd tegen Leuven, die haar laatste wedstrijd gaat spelen. Voor hen is de play-off onbereikbaar gebleken. Dan rest de Eaters alleen nog maar om “vormbehoud” te tonen en scherp te blijven spelen. Daar zijn 2 teams voor nodig en dat bij een wedstrijd waar niets meer op het spel staat. Ik hoop dat het publiek toch de lachende derde zal zijn.

De wedstrijd stond onder leiding van ref De Brabander. De starting goalie van Leuven was Evers, het Geleense doel werd verdedigd door Rowan Delil. Geleen speelde zonder de geblesseerde Marx en Huovinen en de geschorste Bakx.

1e periode
De eerste periode ging gelijk op met kansen voor beide ploegen die niet werden verzilverd. Het duurde uiteindelijk tot halverwege de eerste periode toen Krzack terug legde op Kai Willems die de eerste goal van de wedstrijd binnen schoot, 0-1 (8:42). De wedstrijd golfde vervolgens over en weer tot aan de laatste anderhalve minuut. Toen ging het even snel: Leuven scoorde eerst de 1-1 (18:46), om binnen de minuut ook nog eens op voorsprong te komen, 1-2 (19:25), echter binnen een halve minuut en kort voor de zoemer weet Lambert op aangeven van Lars Engwegen de stand weer gelijk te trekken, 2-2 (19:53)

2e periode
De 2e periode was eigenlijk een vervolg van de eerste periode, alleen scoorde de Eaters gelijk binnen de 3 minuten 3-2 (22:58). Het duurde tot ver in de 2e periode toen Geleen het spel liet verslappen en Leuven zijn kansen rook. Met nog een dikke 4 minuten op de klok scoorde Leuven de 3-3 (35:48), om nog geen minuut later weer op voorsprong te komen, 3-4 (36:25).

3e periode
Geleen kwam als herboren uit de kleedkamer en in de eerste minuut scoorde Lars van Sloun op aangeven van Luca de gelijkmaker binnen, 4-4 (40:41). Eaters begon beter in het spel te komen en Leuven had daar geen antwoord op. Het spel werd ook wat grimmiger en over en weer werden nog wel wat behoorlijke tijdstraffen voor roughing uitgedeeld. In de 7e minuut van de periode wist Lars de winst weer naar zich toe te trekken, 5-4 (46:51). In de laatste minuut met nog 10 seconden op de klok haalde uiteindelijk Bob de Pont de trekker over en scoorde de 6-4 (59:50).

MOTM
1. Rowan Delil
2. Luca Heutmekers
3. Kai Willems
Een uitstekend rijtje en er hadden ook zomaar 3 andere namen kunnen staan. Vandaag zag ik weer inzet en geloof. Meerdere spelers vielen positief op. Dat deed mij in ieder geval goed.

Na vandaag beginnen de play-offs. Alle tellers staan weer op nul en elke wedstrijd is er een op zich. Geleen speelt een best-of-three tegen Herentals. Geleen zal waarschijnlijk weer met de voltallige selectie aan kunnen treden. Uiteraard is Geleen de underdog…. Maar het verleden heeft bewezen dat dit niet altijd wat zegt. Het speelprogramma is (nog) niet bekend. Laten we in ieder geval nog eens met z’n allen achter het team gaan staan en wie weet spookt het in de serie!