Menu

LACO Eaters blijft ongeslagen in bekercompetitie

1 november 2015

Zaterdagavond konden we dan eindelijk voor het eerst dit ijshockeyseizoen een thuiswedstrijd afwerken in de ijshal van Laco Glanerbrook, voor ruim 600 toeschouwers werd het 5-3 voor Laco Eaters.

Door technische problemen met de koelinstallatie moest de eerste thuiswedstrijd worden verplaatst en werden twee andere thuiswedstrijden op een vreemde vloer (Aken en Maseik) gespeeld.

De tegenstander in de eerste thuiswedstrijd – bekerduel – van dit seizoen was Dordrecht Lions. De eerste twee duels om de Nederlandse IJshockeybeker – tegen Tilburg Trappers en tegen Flyers Heerenveen – werden gewonnen.

Na de eerste peridoe leidde Eaters met 2-0 door doelpunten van Kay Gielen (10:34) en David Arvay (17:25). Luca Heutmekers bracht Eaters in de tweede periode op 3-0 (24:03). Dordrecht kwam in overtal terug tot 3-1 door een score van Van ’t Hof (31:29, PP). Ruim twee minuten later bracht David Arvay de marge weer terug op 3 doelpunten (36:04, PP).

De derde periode was amper 10 seconden oud of Tom Marx zetten Eaters op een op het oog comfortabele 5-1 voorsprong (40:11). Maar Dordrecht knokte zich terug in de wedstrijd en kwam via Scheffe (41:42, PP) en Collard (42:28) op 5-3. Eaters had het een tijdje moeilijk en leek de grip op de wedstrijd te verliezen. Het team van Christer Dreberg herpakte zich echter en liet de Dordtenaren niet nog dichterbij komen.

Twee minuten voor tijd haalde Dordrecht de doelman van het ijs voor een extra veldspeler, maar zonder succes.