Menu

Microz Eaters Geleen vergrabbelt zich vrijdag aan Nijmegen, maar herstelt thuis tegen Leuven

18 november 2018

[vc_row][vc_column][vc_column_text]17/11//2018 BeNe-league wedstrijd Microz Eaters Geleen – Chiefs Leuven (door Jos Janssen)

Afgelopen week deed Microz Eaters goede zaken bij de start van de BeNeleague door Luik én Antwerpen beiden met 8-2 te verslaan. Gisteren moesten zij aantreden in Nijmegen en werden daar weer met beide voeten op de grond gezet. Niks liep zoals het moest en Geleen had een off-day, waarbij Nijmegen in de 2e periode 7x wist te scoren en de wedstrijd met 11-1 verlies werd afgesloten. Een goed team kenmerkt zich op de wijze waarop met tegenslagen (zoals deze 11-1 tegen Nijmegen) wordt omgegaan. Vandaag staat de wedstrijd tegen Leuven op het programma, waar Geleen een stukje eerherstel bij kan oppakken.

Microz Eaters Geleen treedt aan zonder Remco Knoren, die gisteren tegen een match aan liep en zonder de geblesseerden Luca Heutmekers, Matthew Beer en Renzo Meulenbeek. De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van Niki de Herdt. Het Geleense doel wordt verdedigd door Rowan Delil, terwijl het Leuvense doel wordt verdedigd door Ryan Malinowski.

1e periode:
De wedstrijd start en golft over en weer, waar aan beide zijden slordig wordt aangevallen. Leuven heeft in de eerste 5 minuten de beste kansen en weten 2x uit te breken en alleen op Rowan Delil af te stormen, maar vinden steeds de goed keepende Rowan op hun weg. Het kan dan ook niet uitblijven dat Leuven de kansen gaat verzilveren. In de 6e minuut van de wedstrijd is het dan ook raak en scoort James Gregor het eerste punt van de avond: 0-1 (5:51). Leuven wordt sterker in dit deel van de wedstrijd en ruikt zijn kansen, echter Geleen is het team dat scoort. Na een mooi opgezette aanval haalt Mordy Munichman uit en weet Jord Smit net even zijn stick tegen de puck aan te zetten waarna de puck in het netje achter de goalie verdwijnt: 1-1 (12:43). In de laatste 2 minuten van de periode loopt Lukasz Bartak nog tegen een penalty voor roughing aan, maar de powerplay wordt door Leuven niet verzilverd. Tussenstand na 1e periode 1-1.

2e periode:
Met nog 3 seconden powerplay op de klok voor Leuven start de 2e periode. De teams zijn nog aan elkaar gewaagd tot zover en in de eerste 5 minuten weet Geleen de paal te raken, maar (nog) niet te scoren. Daarna krijgt Geleen in de 25e minuut powerplay waarin niet werd gescoord. In de 33e minuut loopt Leuven kort achter elkaar 2x tegen een straf aan, waardoor Geleen meer dan een minuut met 2 man meer op het ijs staat. Geleen moet scoren, want als ze dit verzaken….., maar Geleen weet ook te scoren: Tijdens de powerplay (+2) geeft Vadim Gyesbreghs een pass op maat op het blad van de stick van Lukasz Bartak die naast de goal staat en de vrije ruimte kan binnen schieten: 2-1 (34:43). Microz Eaters Geleen rest dan nog een powerplay met een man meer op het ijs en weet ook deze te verzilveren: Lars van Sloun duikt de linkerhoek in en Yan Turcotte tekent door met de stick op het ijs te tikken dat hij graag en snel de puck wilt hebben. Lars bedient Yan op maat, die verwoestend uit haalt en de 3-1 binnen schiet (35:48). Aan beide teams wordt nog een straf uitgedeeld, maar dat had geen verdere invloed op de wedstrijd. Tussenstand na de 2e periode 3-1 (1-1) – (2-0).

3e periode:
Het valt op dat de 3e periode begint zonder dat de teamcaptain van Microz Eaters Geleen het ijs op komt. Even later zien we Glenn Bakx ook langs de boarding staan. De 3e periode begint met een speler van Leuven op de strafbank, maar deze powerplay wordt niet verzilverd, eveneens als de volgende powerplay voor Leuven. De 3e periode is een dikke drie minuten oud als er een scrimmage voor het Leuvense doel is en Lars van Sloun handig de puck door het woud van spelers heen lepelt, hoog het doel in: 4-1 (43:33). In de 49e minuut weet Leuven uit te breken en stormen zij op het Geleense doel af, echter de verdediging weet deze te onderscheppen en gelijk wordt op snelheid de aanval van geleen opgezet. Deze is effectiever want op aangeven van Lars van Sloun kan Lukasz Bartak alleen op de goalie af en weet handig de 5-1 binnen te schieten (48:29). Vijf minuten later weet Vadim Gyesbreghs vanaf de blauwe lijn hard uit te halen en de 6-1 binnen te schieten (53:35). Lang heeft Microz Eaters Geleen hier niet van kunnen genieten, want binnen de minuut scoort Leuven de 2e voor hen van de avond: 6-2 (54:18). Buiten een hard schot op de doelpaal van het Leuvense doel door Bartak zijn er verder geen wapenfeiten meer te noteren. Eindstand: 6-2 (1-1) – (2-0) – (3-1).

M.O.T.M.
1. Lukasz Bartak
2. Rowan Delil
3. Lars van Sloun

Algemeen:
Rowan heeft Microz Eaters Geleen zeker in het eerste gedeelte van de wedstrijd goed in de wedstrijd gehouden. Er werd hard gewerkt, maar alles was niet even effectief. Een aantal spelers groeien met de wedstrijd en het is mooi om te zien hoe bijvoorbeeld Levi Smeets en Jord Smits vorderingen maken. Uiteindelijk met 5 uitvallers verandert een team behoorlijk en oogt daardoor ook een wedstrijd minder verzorgd als dat je met je vaste teammaat uitgeslepen patronen kunt spelen. Leuven heeft laatst Den Haag (in overtime) verslagen en moesten we niet onderschatten. We mogen met dit resultaat met het aantal afwezigen dus heel blij zijn.

Volgende wedstrijd:
Volgende week heeft Microz Eaters Geleen maar een wedstrijd voor de boeg en spelen ze de thuiswedstrijd op zondag(19:00 uur) tegen het Tilburg-Trappers-Toekomstteam. Een partij die winnend zal moeten worden afgesloten, maar ook een partij om misschien nog wat dingetjes in uit te proberen. Daarnaast is de week rust goed om van de pijntjes te herstellen en te zorgen dat we weer voltallig aan de slag kunnen. Tot volgende week zondag in Glanerbrook![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text="Foto's Jan Hofstede" use_theme_fonts="yes"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_masonry_media_grid style="load-more" grid_id="vc_gid:1542550159869-d49654a0-6c2e-3" include="14564,14563,14562,14561,14560,14559,14558,14557,14556,14555,14554,14553,14552,14551,14550,14549,14548,14547,14546,14545,14544,14543,14542,14541,14540,14539,14538,14537,14536,14535,14534,14533,14532,14531,14530"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link="https://www.youtube.com/watch?v=AMmGmIQ-Q3o" align="center" title="Interview van de week | Ben en Maarten Dols in gesprek met Lars van Sloun"][/vc_column][/vc_row]