Nederlandse ijshockeybond zet streep door BeNe-league maar volgende week weer overleg!

Op 24 mei ontving de voorzitter van de Belgische ijshockeybond het bericht van Nederlandse ijshockeybond dat Nederland de samenwerking in de gezamenlijke (grensoverschrijdende) competitie opzegt. Reden is dat men tot de conclusie is gekomen dat de bonden niet met elkaar kunnen samenwerken.

Nederland gaat zelf een competitie organiseren en Belgische clubs zijn dan welkom. In een reactie daarop stelt de Belgische bond dat toestemming voor het meespelen van Belgische clubs in de Nederlandse competitie alleen wordt gegeven als de Nederlandse bond toestaat dat Nederlandse clubs in de Belgische competitie mogen deelnemen.

Geleen heeft daarop gereageerd dat tot 2 keer toe de clubs, op daarvoor georganiseerde bijeenkomsten, hebben aangegeven de BeNe-league te willen voortzetten, maar dat het spelen in 2 poules niet wenselijk is. Afgesproken is dus dat de BNL wordt voortgezet en dat er in 1 poule wordt gespeeld. De Eaters zijn van mening dat de Nederlandse bond een genomen besluit van de clubs niet van tafel mag vegen.
Wij doen een appèl op beide bonden om hun (soms emotionele) meningsverschillen over samenwerking ondergeschikt te maken aan de afspraak met de clubs over voortzetting van de BeNe-league in 1 poule. Het kan toch niet zo zijn dat de clubs de dupe zijn van een verschil in zienswijze hoe je een competitie moet runnen?

Onze boodschap aan de bonden is: Bij professionaliteit hoort het nakomen van afspraken en de wil om problemen niet uit de weg te gaan maar op te lossen! Hoe kunnen jullie er voor zorgen dat er komend seizoen de competitieopzet zal zijn zoals is afgesproken?

Aanstaande dinsdag zitten beide bonden aan de tafel, later in de week is er vervolgens een bijeenkomst met de clubs.

Geef een reactie