Menu

Zes punten en koppositie voor Eaters na winst in Luik!

27 november 2017

Vanavond stond de lastige uitwedstrijd bij Luik op het programma. Na een matige eerste periode had Eaters aan een goede 2e periode genoeg om de wedstrijd naar haar hand te zetten en in de derde periode de wedstrijd uit te spelen en zo met 6 punten het weekend af te sluiten.

Zoals gezegd de eerste periode was niet heel best en Eaters kwam dan ook met 2-0 achter in die periode. Na 2 minuten was het Riviat die de score opende en de puck achter starting goalie Delil prikte. Een minuut voor de thee was het Akim die de score verdubbelde tijdens een powerplay voor Luik.

In de 2e periode kwam Eaters met een snelle aansluittreffer. Na 27 seconden was het Vadim die met een hard shot Stef Verhulst voor de eerste keer verschalkte, 2-1. Eaters kantelde hierna de wedstrijd en liep in 5 minuten tijd uit naar 2-5. Eerst was het weer Vadim met de gelijkmaker (29:24). Lars van Sloun scoorde binnen 2 minuten twee keer en tilde de stand naar 2-4 (31:39 en 33:36). Vadim scoorde even later zijn derde (35:32) van de avond en zo ging Eaters met 2-5 naar de wel zeer verdiende thee. Tussendoor waren er wat frustratiestraffen bij Luik, waaronder een game penalty voor Akim Ramoul. Ook viel Luca Heutmekers uit na een charge op hem, die overigens onbestraft bleef.

In de derde periode hoefde Geleen niet meer en Luik kon niet veel meer. Hoogtepunt van de 3e periode was de afstraffing voor de Smet van Luik, hij kreeg een pak slaag van Jord Smit. De Smet probeerde een cross check te plaatsen in het gezicht van Jord maar deze had net op tijd door en draaide weg waarna hij de Belg even onder handen nam. Beide spelers konden vroegtijdig douchen. Beide teams scoorden nog een keer in de derde periode. Eerst was het Paulus met de 3-5 (51:01). Eaters schrok hier niet van en reageerde meteen met een goal, ditmaal was het Tom Marx die de eindstand op het bord schoot, 3-6!

Door de overwinning en de resultaten op de overige banen, staat Eaters bovenaan in de BeNe liga. Herentals (tegenstander zaterdag in Geleen) heeft een wedstrijd minder gespeeld en een punt achterstand. De tegenstander van vrijdag, Den Haag heeft 4 punten en 2 wedstrijden minder gespeeld!

Komend weekend kan Eaters dus goede zaken doen! Kom de mannen daarom steunen zaterdag, om half 9 valt de puck voor het spektakel en de koppositie tegen Herentals!