Vierde verlies op rij!

30 januari 2017

Van Jos Janssen:

29/01/2017 BeNe-league Geleen – Amsterdam

“ Oldie” Marcel Kars plaagt Eaters Geleen met 2 doelpunten, Geleen verliest 4e wedstrijd op rij!

De Eaters hadden vorige week een slechte week gehad met het verlies van de bekerfinale evenals het puntenloze weekeinde. Hiermee hebben ze definitief de kansen verspeeld om mee te doen aan de play-offs om het landskampioenschap. De Eaters moeten nog flink aan de bak om mee te blijven doen aan het kampioenschap van de BeNe-league en mogen geen misstap meer gaan maken. Vanavond speelden ze tegen Amsterdam die ondanks de wisselende successen het Geleen moeilijk kan maken. Geleen trad aan zonder Jeffrey Mens, Jord Smit en de geblesseerde Huovinen.

De wedstrijd stond onder leiding van ref Jeroen Hesselberth. De starting goalie van Amsterdam was Van Rijswijk, het Geleense doel werd verdedigd door Stef Verhulst.

1e periode
Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat Amsterdam kwam voor de winst. Hard werkend en fysiek ijshockey bracht hen al in de 3e minuut tot voorsprong. Een mooi opgebouwde aanval afgesloten met een gescreend schot door Mackie-Kwist zorgde voor de 0-1 (2:52). In de 7e minuut mag Van Duin voor hooking voor de Amsterdammers de strafbank opzoeken en tijdens het tumult wat ontstaat mag Kathan met een domme straf voor tripping eveneens op dezelfde tijd de strafbank opzoeken (6:14). Geleen heeft dus een powerplay met 2 spelers meer op het ijs. Tegen zoveel geweld is Amsterdam niet bestand en een halve minuut later kan Kay Gielen met een one-timer de gelijkmaker binnen schieten: 1-1 (6:49). Amsterdam speelt op het scherpst van de snede en als Glenn Bakx in de 16e minuut tussen twee spelers “gecrushed” wordt, neemt hij even later wraak met een opvallende tripping (en dus met een domme straf tot gevolg). In de daarop volgende powerplay weet Amsterdam een mooie aanval op te zetten die afgerond wordt door een schot rechtsboven in het doel door “good-old” Marcel Kars, die het scoren nog niet is verleerd. Hierdoor komt Geleen weer op een 1-2 achterstand (16:54)

2e periode:
Geleen kan in de 2e periode nog een keer een vuist maken als Lars van Sloun samen met Joey Geurts uit kan breken en op de Amsterdamse goalie af schaatsen. Met een hard schot weet Lars de 2-2 binnen te schieten (24:24). De wedstrijd golft over en weer waarbij de Amsterdammers meer zelfvertrouwen krijgen. In de laatste minuten van de 2e periode bevinden zich veel spelers rondom de Amsterdamse goalie en tijdens een scrimmage valt Luca Heutmekers dizzy op het ijs. Onbekend wat er precies is gebeurd en naar mijn mening heeft de goalie, gezien zijn reactie, Luca ongelukkig geraakt. Luca verlaat vervolgens geblesseerd en ondersteund het ijs.

3e periode
De 3e periode start en gelukkig zien we Luca ook weer rondschaatsen. De blessure valt gelukkig mee. De 3e periode is nog geen 3 minuten bezig als wederom Marcel Kars vrij eenvoudig de 2-3 kan binnen schieten (42:58). Geleen gaat wel nog hard op zoek naar de gelijkmaker en creëert kansen, maar weet deze niet te verzilveren. Amsterdam weet dat wel te doen. Met nog iets meer als een minuut op de klok weet Julian Berteling de puck te ontfutselen en kan alleen op de overwegend goed keepende Stef Verhulst af gaan. Julian weet Stef te verschalken en schiet daarmee alle Geleense hoop weg: 2-4 (58:53). Amsterdam heeft verdiend gewonnen.

Algemeen:
Het niet mee spelen van Jeffrey Mens en Jord Smit heeft al tot veel discussie geleid op diverse fora. Aangezien de achtergronden onbekend zijn heeft het ook geen nut om daarop in te gaan. Het spel was in ieder geval vanavond wat beter en men ging er weer wat meer voor. Daarnaast gaat men af en toe nog te veel voor eigen gewin en niet voor de beste kans. Zeker de eerste periode en was het een redelijk vermakelijke wedstrijd, maar ook een wedstrijd van: “ What you get is what you see.” Meer zit er gewoonweg niet in!
Met deze stand staat Geleen vast op de 4e plek. Het Nederlands kampioenschap zit er niet in dus zij kunnen wel nog gaan strijden voor de BeNe-league. Daarbij treffen ze, zoals het er nu uit ziet, de nummer 1 van de A-poule Herentals. Dat zal geen makkelijke opgave worden.

Eerst even naar komende wedstrijden. Volgend weekeinde heeft Geleen alleen een uitwedstrijd tegen Den Haag op het programma staan. Twee weken later beginnen Laco Eaters met een uitwedstrijd op de zaterdag tegen Groningen om vervolgens op zondag de reguliere competitie tegen Leuven af te sluiten.