Menu

VUURWERK IN LAATSTE WEDSTRIJD VAN HET JAAR

29 december 2014

Door: Ben Dols

Op deze zondagavond zou het zo maar eens kunnen zijn dat Tilburg het moeilijk zou krijgen. Na de blamerende nederlaag in Herentals hadden de spelers van Eaters iets recht te zetten. Dus wie weet! Slachtoffer van de verloren wedstrijd van gisteren was Ian Cumberbirch. De coach zette hem aan de kant en dus kon hij zijn zonden overdenken.

Het begint met een aanvallend Eaters dat binnen 5 minuten ook scoort via een break away van Jeffrey Mens. Hij laat de doelman kansloos 1-0. Lekker aggresief ijshockey volgt in de minuten erna. Dit levert de 2-0 op omdat Akim geheel vrijstaand weet te scoren. De 3-0 hangt bijna in de touwen maar besluiteloosheid voorkomt onheil voor de Brabanders, die nog niet wakker zijn.

Een februari 2013 gaan terug in onze gedachten. dat was de laatste zege op Tilburg. Als Bakx voor twee minuten de strafbank in moet mag het gastoffensief beginnen. Maar dat blijft gelukkig uit. Twee minuten later mag Glenn weer voor straf de bank in. Even later is hoofdscheidsrechter Stekens even de weg kwijt. Hij geeft Van de Heuvel een terechte straf maar ook slachtoffer Moors mocht gaan zitten vanwege "commentaar". Ja makkelijk om zo maar beide teams te bestraffen. Gelukkig komen we de powerplay goed door. Akim heeft een goed schot in gedachte vlak voor het Tilburg doel maar schiet rakelings naast.

De resterende tijd komt Sami en de zijnen goed door, dus een terechte voorsprong bij rust. Dus toch zo'n wedstrijd....? De tweede periode begint al aardig als Sterkens al gauw het hoongelach van de Geleense fans over zich heen krijgt. Overtredingen op Geleners ziet hij over het hoofd. Even later mag Gielen gaan zitten maar hij nam Hagemeier meteen mee voor 2 en 10 minuten. De toon is gezet. Even later mogen weer twee spelers naar de penaltybench. Gielen en Van de Heuvel krijgen nog wat extra's bij de normale twee minuten. Ook Mason mag de Tilburgbank bezoeken. Even later ontploft Glanerbrook als de powerplay lukt door de derde treffer raak te schieten. 3-0 door Lars van Sloun. We noteren de 26ste minuut.

Halverwege kan Jeffrey de vierde treffer aantekenen maar het schot gaat er naast. Tilburg doet het wel en brengt 3-1 op het bord. De gaspedaal wordt dieper ingedrukt door Trappers om de aansluitingstreffer snel te bewerkstelligen. Eaters kan counteren en krijgt de kans via Tom Marx maar hij mist. Het spel golft op en neer en de thuisblijver heeft ongelijk gekregen. Een heerlijke pot. Met grootse daden weet onze kleine Fin het doel schoon te houden en de marge op twee te houden. Een vier minuten powerplay geeft Geleen wat rust om onder de druk uit te komen.

Zo wordt de tijd volgespeeld en blijft de voorsprong ook na twee periodes. Dus toch zo'n wedstrijd.........?
Nog twintig minuten en dan weten we of het zo'n wedstrijd was.

Het begin van het derde bedrijf begon in een anticlimax doordat Ramoul lelijk in aanraking kwam met de boarding. Tilburg komt terug in de wedstrijd al binnen drie minuten de aansluitingstreffer valt. Nu wordt de druk op het Geleense bastion ontzettend hoog. Hoelang houden we het vol?
Als Van Haren naar de strafbank moet lijkt Tilburg definitief aan te sluiten. Toch krijgt Hartley de beste kans om te scoren. Het lukt niet maar er gaat wel een speler van de tegenstander de strafbank op. Even zijn er weer wat aanvallende impulsen van Eaters met nog 12 minuten te gaan. Als het doel van Geleen uit de voegen wordt getild mag onze nummer drie gaan zitten.

Dankzij het opheffen van de powerplay scoort Tilburg razendsnel de gelijkmaker 3-3. Wat blijft er nu nog over voor onze jongens? Zeker als weer een van ons de strafbank op moet. Tilburg ruikt bloed en mag, gezien hun klasse, dit niet laten lopen. Schot op schot richting Sami. De jongens lopen op het tandvlees. Als Diederick weer naar de strafbank moet met nog drie minuten op de klok gloort er weer hoop bij de Geleense fans. De jongens krijgen even wat lucht en redden het tot het einde. Een punt dik en dik verdiend maar we willen meer.

Dus in de verlenging is daar de kans voor. Dus toch zo'n wedstrijd........?
Na 50 seconden maakt de Tilburg goalie Mollen een geweldige fout. De camera moet uitsluitsel geven. Maar we moeten verder, nog vier minuten, de spanning is te snijden. Als Tilburg lijkt te scoren offert Bakx zich op middels een overtreding. Er wordt niet gescoord dus gaan we naar de climax van de avond, shoot-outs. Dus toch zo'n wedstrijd.........?

Alle vertrouwen is er bij onze keeper Heinonen. Een berenpartij keepte hij nu ook in de reeks van drie? Uiteindelijk gaan de twee punten mee naar Tilburg na vier pogingen van ieder team.

Jammer maar de wedstrijd was een reclame voor de sport.
Zo "roetsjen" we het nieuwe jaar tegemoet. Tot zaterdag allemaal en een goede jaarwisseling.