Menu

Zakelijke overwinning voor Eaters

25 januari 2016

DOOR JOS JANSSEN:

Vanavond stond de wedstrijd tussen de nummer 1 en de nummer 7 van de B-poule op het programma. De hal was ondanks dat er heel wat carnavalszittingen waren toch redelijk goed gevuld en de sfeer was goed. Wat op papier een routine-winst zou moeten lijken, blijkt in de praktijk toch heel wat moeilijker. IJshockey wordt voor de helft tussen de oren gespeeld en als je niet gefocust het ijs op stapt, speel je tegen jezelf. Ik denk dat Geleen Heist ietwat onderschatte en ook al met de wedstrijd van zaterdag as bezig is… althans, dat was mijn gevoel.

Geleen trad vanavond aan zonder de nog steeds geblesseerde Eric Tummers en ook Kai Willems heb ik niet op het ijs gezien. Geleen had genoeg spelers om zeker 3 lijnen te vullen, Heist moest het met een lijn minder doen. Met deze wetenschap weet je dat als je het tempo hoog houdt, de tegenstander het moeilijk kan gaan krijgen.

De 1e periode Opende Geleen voortvarend. Na 19 seconden waren al twee kansen gecreëerd en speelde Geleen sterk. Heist had moeite om het vak uit te komen en na 5 minuten opende Westerman de scoren op een assist van een ook sterk spelende Lars Engewegen en Glenn Bakx. Een minuut later vergrootte Akim de score naar 2 punten en eigenlijk zou zo de wedstrijd uitgespeeld kunnen worden, maar Heist kwam langzaam in het spel en begon weerstand te geven, daar waar Geleen slordiger werd in de afronding. Uiteindelijk na een minuut of 12 was de wedstrijd wat meer in evenwicht en prompt scoorde Heist ook de aansluiter. De periode werd verder gelijk uitgespeeld, waarbij Geleen het spel afwisselde met uitgespeelde mooie kansen en slordige afwerking en passing.

De 2e periode begon omgedraaid als de eerste periode en Heist had het spel en was veel gretiger. Heist rook kansen en na 4 minuten scoorde Heist de gelijkmaker op een assist van Jonathan Rymenants die overigens een sterke wedstrijd speelde. 5 minuten later bracht Lars van Sloun weer op voorsprong en vanaf dat moment leek het wel de wedstrijd van Lars tegen Heist te gaan worden. Deze wedstrijd en vanaf dit moment liet Lars zien wat hij allemaal in huis had en ook op belangrijke momenten. Daar waar het vizier bij Akim vanavond minder scherp stond, liet Lars zien dat hij een neusje voor de goal had. 5 minuten na de 3-2 scoorde Lars ook de 4-2, waarbij net zoals bij de vorige goals de assists waren van Akim en Tom. De rest van deze periode werd verder vrij vlak uitgespeeld.

De 3e periode vergrootte de Eaters de voorsprong, maar dan nu omgekeerd. Akim scoorde de 5-2 op aangeven van Lars en eigenlijk was ook vanaf dit moment de wedstrijd verder gespeeld. In de laatste 2 minuten scoorde Geleen en Heist beiden nog een keer, waarbij de laatste goal van Heist viel uit een powerplay.

Het was vanavond geen hoogstaand ijshockey, maar er werd gedaan wat te verwachten was en zij ook aan de fans verplicht zijn….WINNEN!

Als de wedstrijd een generale repetitie was voor komende zaterdag dan hoop ik dat het spreekwoord klopt dat een slechte generale…… Heist heeft het Geleen vanavond moeilijk gemaakt met een kleine selectie. Als Geleen zijn spelletje gewoon goed blijft spelen moet het zaterdag kunnen lukken. Lars heeft vanavond laten zien dat hij al op scherp staat. Akim heeft het dit seizoen ook al laten zien en Tom Markx komt terug op zijn nivo van het einde van vorig seizoen. Daarnaast werkt het team goed voor elkaar en gaat de zelfzucht er gelukkig een beetje vanaf. Rowan stond ook vanavond weer een goede partij te keepen en eigen viel niemand erg negatief op. De werk-en vechtlust is er al en men moet zaterdag de volle 60 minuten geconcentreerd blijven en ook al komt er een tegengoal, gewoon je eigen spel blijven spelen.

Helaas kan ik zaterdag niet naar Eindhoven gaan, maar volgen doe ik het uiteraard wel. Ik wens de fans en het team zaterdag een hele mooie sportieve en spannende wedstrijd toe en ik ga ervan uit dat we de cup in Galnerbrook mogen gaan bewonderen…..