Menu

1e bekerweekeinde levert volle winst op voor de Microz Eaters Eaters!

1 oktober 2018

[vc_row][vc_column][vc_column_text]30/09/2018 Bekerwedstrijd Microz Eaters Geleen – Amsterdam Tigers
(door Jos Janssen)

Dit weekeinde is de strijd om de beker van Nederland begonnen. Zaterdag traden de Microz Eaters aan tegen Tilburg, zonder de geblesseerde Joey Geurts. Deze wedstrijd werd glansrijk gewonnen door Geleen met 10-0. Buiten het scoren is het natuurlijk ook belangrijk dat de 0 werd gehouden. Amsterdam heeft dit weekeinde al tegen Zoetermeer gespeeld en met 4-3 gewonnen. Zondagavond staat de wedstrijd tussen Amsterdam en Microz Eaters op het programma. Microz Eaters traden vanavond wederom zonder de geblesseerde Joey Geurts aan. Rowan Delil verdedigde het Geleense doel, Jorrit Vos het Amsterdamse doel. De wedstrijd stond onder de leiding van Van Grinsven.

1e periode:
Geleen trad aan met bijna de volledige selectie, terwijl Amsterdam bijna een hele lijn aan dragende spelers moest missen. Op papier dus een wedstrijd die Geleen zonder problemen moest kunnen winnen…. Maar daar bleek in de eerste periode heel weinig van. Overgeconcentreerd en rommelig spelend, paste Geleen zich aan het niveau van de tegenstander aan. Amsterdam wist daarentegen goed partij te geven, waardoor het geheel er rommelig en weinig aantrekkelijk uit zag. Terwijl Glenn Bakx in de 7e minuut de strafbank warm hield had Geleen 2x een break-away binnen de minuut, maar wist niet te scoren. Kort nadat Glenn weer op het ijs staat heeft Geleen eveneens een powerplay, maar weet niet te scoren. De wedstrijd golft op en neer en Geleen en Amsterdam zijn verder gelijkwaardig aan elkaar. Op het einde van de 1e periode loopt Amsterdam nog tegen een straf aan, waardoor Geleen in de 2e periode nog 15 seconden met een man meer mag spelen. Tussenstand 0-0

2e periode:
De 2e periode is amper een dikke drie minuten bezig als de eerste Amsterdammer voor een cross-check de strafbank op mag gaan zoeken. Als nog voor het verstrijken van deze straf wegens slashing er nog iemand bij mag gaan zitten, neem t de druk op het Amsterdamse doel toe. Met uiteindelijk nog een man meer op het ijs start Geleen de aanval en als in de 27e minuut Nick Verschuren vanaf de blauwe lijn een pass op maat geeft op de op volle snelheid aanstormende Lukasz Bartak, knalt deze de puck hard linksboven in het doel en laat de Amsterdamse goalie kansloos, 1-0 (26:08) Als of de druk bij iedereen van de schouders valt, beginnen beide teams weer het betere spel te laten zien en de snelheid wordt opgevoerd. Ook aan de 2e goal van Geleen heeft Bartak zijn bijdrage. Schaatsend tot de achterlijn geeft hij een mooie pass op het blad van de stick van Lars van Sloun en deze aarzelt niet en schiet de 2-0 moeiteloos binnen (33:51). Een minuut later mag Tom Marx die een goede wedstrijd in dienst van het team speelde, voor clipping de bank op zoeken en Amsterdam heeft powerplay, maar niet voor lang. Binnen een minuut mag ook Amsterdam de strafbank op zoeken en staan de teams met 4 tegen 4 spelers op het ijs. Geleen bouwt de aanval op als Yan Turcotte tussen de spelers door op goal schiet. Een mooi gescreend schot bepaalt de tussenstand in de 2e periode op 3-0 (36:08).

3e periode:
De 3e periode is net begonnen als in de 2e minuut van deze periode Amsterdam een behoorlijke boarding penalty veroorzaakt op de goed spelende Geleense speler Bartak. Dit kostte de Amsterdamse speler 5 minuten en een game. Niet zo’n slimme straf bij al zo’n smalle selectie van Amsterdam. Lukasz Bartak neemt vervolgens de beste revanche die je als speler kan nemen, namelijk op het ijs. Op aangeven van Yan Turcotte schiet hij tijdens deze powerplay de 4-0 mooi binnen. Met nog een dikke 5 minuten op de klok laat de Geleense 4e lijn ook zien dat zij kunnen scoren. Mitch Koumans schaatst met de puck mooi de linker hoek in om een strakke pass op Dean Moors te geven. Dean haalt verwoestend uit en schiet de 5-0 binnen (54:25). Hiermee werd uiteindelijk de eindstand bepaalt: 5-0 (0-0) – (3-0) – (2-0)

M.O.T.M.
1. Bartak met een groot aandeel in de punten;
2. Rowan Delil die de nul wist te behouden;
3. Yan Turcotte, scorend, als aangever en verdedigend sterk

Algemeen:
Algemeen was dit een bijzondere wedstrijd te noemen. 2 wedstrijden en nul goals tegen, is niet verkeerd te noemen. Er moet nog een hoop automatisme ingeslepen worden, daar moeten we geduld mee hebben. Geleen moet wat losser spelen, want door overconcentratie wilt het niet altijd even lekker lopen. De druk moet er vanaf de eerste minuut bij de tegenstander op zitten.

Volgende week staat weer een dubbele wedstrijd in het weekeinde op het programma. Eerst wordt er op de zaterdag de uitwedstrijd tegen Zoetermeer gespeeld. In de voorbereiding heeft Geleen de oefenwedstrijd tegen Zoetermeer met 3-1 gewonnen.

Zondag staat de thuiswedstrijd tegen Nijmegen op het programma. Nijmegen is ook dit jaar een van de kanshebbers, evenals Geleen, dus ook deze wedstrijd belooft weer een waar spektakelstuk te worden. Nijmegen oogt (qua wedstrijduitslagen) sterker dan Geleen. Geleen zal vanaf de eerste minuut bij de les moeten zijn.

Laat oude tijden herleven en kom ook de wedstrijd tegen aartsvijand Nijmegen bezoeken. Samen maken we er een ouderwetse sfeer van en hebben weer een mooie avond met veel amusementswaarde en hopelijk blijft de winst in Geleen. Tot zondag om 19:00 uur…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text="Foto's Lex Eckhardt" font_container="tag:h3|text_align:left" use_theme_fonts="yes"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_masonry_media_grid gap="1" grid_id="vc_gid:1538382631095-0b00e563-bcd9-4" include="14256,14255,14254,14253,14252,14251,14250,14249"][/vc_column][/vc_row]