Menu

Derde keer de nul voor Microz Eaters Limburg

7 oktober 2018

Eaters begon zonder Levi Smeets en Jord Smit, maar wel weer met Joey Geurts op de schaatsen, aan de 1e periode. Al snel was duidelijk dat de staf kleine aanpassingen heeft doorgevoerd. Tom Marx naar de lijn met Matt Beer en Nick Verschuren en Joey Geurts naar de lijn met Lukasz Bartak en Lars van Sloun. Door de afwezigheid van Jord Smit bleef Renzo Meulenbeek in de lijn met Luca Heutmekers en Mitch Koumans. Sebastian Kragt speelde ook vanavond weer center in de 4e lijn met Thom Smits en Dean Moors aan zijn zijde.

Een sterker Eaters kwam binnen 4 minuten op 0-1 via een treffer van Nick Verschuren. Creëerde diverse kansen maar stuitte steeds weer op de goed spelende Zoetermeerse goalie Ramo. Toch is het rond de 12e minuut in de 1e periode dat via een slimmigheidje tussen Joey Geurts en Lukasz Bartak de 0-2 binnen valt. Bartak wordt genoemd als de maker.

De rest van de 1e periode en de volledige 2e periode blonk uit in doelpuntloosheid en vrij slecht powerplay spel van onze Eaters. Kansen werden over en weer, vooral door de Eaters, gecreëerd maar de sluitposten aan beide zijden van het ijs deden voortreffelijk werk.

De 3e periode was een herhaling van zetten. Voldoende kansen maar geen goals, behoudens de razendsnelle aanval van Lars van Sloun met Lukasz Bartak waarbij de laatste goalie Ramo volstrekt kansloos liet. Eindstand 0-3. De 3e wedstrijd op rij dat goalie Rowan Delil zijn goal schoon liet. Eaters neemt nu de koppositie in bezit met 9 punten uit 3 wedstrijden met 18 gemaakte goals en nul tegen. Wat dat allemaal waard is, gaan we morgenavond in de thuiswedstrijd tegen Nijmegen zien. Zorg dat je er bij bent. Het kon wel eens gaan spoken…. De puck valt om 19:00 uur.