Menu

Eaters dwingt in 3 minuten tijd game 3 af!

10 maart 2019

Microz Eaters scoorde vier keer in de laatste drie minuten van de wedstrijd in Nijmegen om op onwaarschijnlijke wijze een derde duel af te dwingen in de serie. Komende dinsdag staan beide teams in Geleen tegenover elkaar voor de beslissende ontmoeting, deze wedstrijd begint om 20:30 uur.

Ahoud Devils Nijmegen leek zondagavond voor in een matig gevuld eigen stadion in sneltreinvaart op weg naar de halve finales van de play-offs. Via 2x Nick de Jong was Nijmegen snel op 2-0 gekomen, maar Eaters bleef in de race in de eerste periode door een goal van Turcotte, 2-1. In de 2e periode liep Nijmegen uit na een 4-1 voorsprong, maar twee snelle goals van Eaters (van Sloun na blunder Mollen en Beer) ging men rusten met 4-3 op het bord. Door een goal van Mellisant werd de marge 12 minuten voor het einde weer twee, 5-3.

Op 57.09 minuten was het Nick Verschuren die met Matthew Beer een twee op een uitspeelde voor de aansluitingstreffer. Eaters vroeg niet veel later de time-out aan en haalde goalie Rowan Delil naar de kant. Microz Eaters Geleen won de belangrijke face-off in het aanvalsvak en Vadim Gyesbreghs haalde de trekker over voor de gelijkmaker.

Nog een halve minuut later was het Tom Marx die door Yan Turcotte werd weggestuurd in een counter en de puck wist binnen te schieten, ineens stond Geleen op voorsprong in het Triavium. Nu was het de beurt aan Devils om de goalie van het ijs te halen, maar dat leverde negen seconden voor tijd alleen nog een goal van Smit (empty netter) op om de eindstand op 5-7 te bepalen. Nick de Jong liep nog tegen een game penalty aan na een smerige charge (checking to the head) en is hierdoor geschorst komende dinsdag.

Daarmee kwam een einde aan een buitengewoon enerverend duel. Zoals zo vaak in de Beneliga een wedstrijd met fouten, veel goals en een spectaculair scoreverloop.

Komende dinsdag dan game 3, alweer een DO or DIE wedstrijd, waar de mannen echt ALLE STEUN nodig hebben! Dus kom de mannen steunen en laat Glanerbrook weer kolken als vanouds! Het team verdient het en rekent op jullie, want SAMEN zullen we het moeten doen!