Menu

Intertek Teddy Bear Toss 2019 laat op gang!

29 december 2019

[vc_row][vc_column][vc_column_text]29/12/2019 Bekerwedstrijd Microz Eaters Geleen – Neusser
(door Jos Janssen)

Microz Eaters Limburg– Neusser EV: 2e periode werd de winst binnen gehaald en was de wedstrijd gespeeld.

Vanavond wordt de laatste wedstrijd van het jaar in Geleen gespeeld. Deze wedstrijd is in de Inter Region Cup tegen Neusser EV. Een wedstrijd die op papier winst moet gaan opleveren, echter dat zegt verder nog niets. Bij winst heeft de Eaters alle wedstrijden in deze cup om weten te zetten in winst en staat er dan nog een sterkte tegenstander over om de winst definitief binnen te harken…. Maar laten we eerst deze wedstrijd maar eens weten te winnen. De wedstrijd staat in het teken van de teddybear-toss, dus laten we hopen dat Geleen snel haar eerste doelpunt weet te scoren. Bij dat eerste thuisdoelpunt zal het vanavond teddyberen sneeuwen. Een traditie die al jaren in Geleen rond de kerst wordt uitgevoerd en is komen aanwaaien uit Amerika. Jaar na jaar weten we de records te verbreken en daar is vanavond ook nog een goede kans op. Onze Duitse vrienden, maar ook vrienden uit andere ijshockey minnende steden in Nederland hebben verzameld om vanavond het tot een festijn te maken: ijshockey verbroederd!
Terug naar de wedstrijd. Deze staat onder leiding van Hub van Grinsven. De starting goalie bij Geleen was Rowan Delil, terwijl het Duitse doel wordt verdedigd door Tjaard Jansen. Geleen trad aan zonder de vrijdag zwaar geblesseerde Yan Turcotte. Hij had een puck tegen zijn onderkaak aan gekregen. Neusser EV was slechts met een dikke 2 lijnen aanwezig en er zat geen reservegoalie in de bank. De wedstrijd start in een uitverkocht Glanerbrook met goede sfeer.

1e periode:
Na een dikke 4 minuten heeft Geleen de eerste grote kans voor Jens Engelen, echter de goalie stond een vroegtijdige start van de teddybear-toss in de weg. De wedstrijd oogt rommelig en af en toe is Geleen kennelijk meer met de teddybear-toss bezig dan met de wedstrijd. Bij vlagen zijn ze de weg kwijt en zijn de Duitser bij vlagen gevaarlijk voor het Geleense doel. Met een sterke 3e lijn erbij zou Neusser makkelijk het overwicht hebben kunnen krijgen. Over en weer hebben beide teams powerplay, maar deze worden niet verzilverd en blijft de stand gelijk en doelpuntloos. Tussenstand 1e periode 0 - 0.

2e periode:
De 2e periode begint anders en Geleen gaat langzaam haar eigen spelletje spelen. Het duurt dan ook niet lang als Geleen met veel spelers voor de goal het eerste doelpunt scoort. In de scrimmage weet Jens Engelen de puck in de goal te lepelen en staat het 1-0 (21:22). De druk is van de ketel en de berenregen gaat los. Maar liefst ruim 22.000 beren vliegen over de boarding het ijs op. Zeker een uur houdt dit aan en nadat het ijs weer is geveegd kan de wedstrijd verder gaan. Zoals gezegd is de druk om te scoren weg gevallen en kan Geleen haar eigen spelletje weer gaan spelen… en hoe! Twee minuten na de herstart wordt een paar keer op het Duitse doel geschoten en daar waar de goed keepende Jansen lang het doel schoon heeft weten te houden, gaat de puck er nu wel in. Renzo Meulenbeek scoort op een rebound de 2-0 door mooi linksboven binnen te schieten (23:37). Binnen de minuut is het weer raak als Geleen op snelheid de aanval op bouwt. Vadim Gyesbreghs neemt de puck mee het vak in en kijkt… en kijkt en geeft een strakke pass op Nick Verschuren de mooi afrond: 3-0 (24:35). Drie goals in een dikke 3 minuten is ook voor de coach van Neuss te veel en hij neemt een time-out. Deze heeft niet veel effect want 2 minuten later weer een mooi Limburgs doel. Akim Ramoul zet de aanval op en na een schijnbeweging geeft hij de pass op Tom Marx, die een mooie voorzet voor Lars van Sloun heeft, die vervolgens foutloos afrond: 4-0 (26:42). Drie minuten later krijgt Neuss powerplay, maar het is Geleen die scoort: bij de aanval van Geleen schiet Lars van Sloun op goal, maar pikt Vadim Gyesbreghs de puck op en scoort short handed de 5-0 (30:10). Als 2 minuten later Geleen ook powerplay heeft, weet Wannes Moons zijn 1e te scoren op assist van Lars van Sloun en Vadim Gyesbreghs: 6-0 (34:39). Het doelpuntenfestijn kan niet op want 2 minuten later weet Marco Postma de 7-0 binnen te schieten (36:39). De wedstrijd is eigenlijk al gespeeld, echter we mogen nog een periode. Tussenstand 2e periode 7 – 0 (0-0) – (7-0).

3e periode:
De laatste periode start met Sander Köster in het doel. Binnen de minuut weet Nick Verschuren al te scoren: 8-0 (40:52). Het duurde tot de 49e minuut eer Neuss eindelijk eens wat terug kon doen. De 8-1 werd gescoord door Jamie Lindt (48:48). Het was te zien dat Geleen een tandje terug nam, echter het was wel weer Neusser die het laatste doelpunt maakte. In een snelle aanval en met goed door duwen wist Paul Gebel de 8-2 en daarmee de eindstand op het scoreboard te zetten. (54:35). Eindstand 8 – 2 (0-0) – (7-0) – (1-2)

Algemeen:
Geleen deed wat zij moesten doen, gewoon winnen. Helaas was het merkbaar dat door de teddybear-toss Geleen in de 1e periode niet haar eigen spelletje speelde. De teddybear-toss zit goed in de Geleense hoofden en zal men nooit moeten plannen tegen een belangrijke tegenstander. In de 2e periode speelde Geleen gelukkig weer haar herkenbaar spelletje en kwam de ene mooie combinatie na de andere. In een goed gevulde hal was dat een mooie pot ijshockey om naar te kijken. Met deze winst staat Geleen bovenaan, samen met Neuwied, waarbij Geleen het beste doelsaldo heeft. 10 januari zal de beslissende wedstrijd tussen deze twee ploegen zijn.

Volgende week staat als eerste wedstrijd in het nieuwe jaar de kraker tegen Herentals uit op het programma. Herentals draait op dit moment heel goed en staat weliswaar op een 3e plaats, maar met slechts een punt verschil en 2 wedstrijden minder gespeeld eigenlijk op de 2e plaats. Geleen zal vol aan de bak moeten komen, wil het daar punten weg snoepen.

Op de zondag staat Tilburg op het programma en voor deze wedstrijd reken ik de volledige 3 punten al in Geleen. Tot volgende week….[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_masonry_media_grid grid_id="vc_gid:1577659359442-e8018346-7b43-3" include="16544,16543,16542,16541,16540,16539,16538,16537,16536,16535,16534,16533,16532,16531,16530,16529,16528,16527,16526,16525,16524,16523,16522,16521,16520,16519,16518,16517,16516,16515,16514,16513,16512,16511,16510,16509,16508,16507,16506,16505,16504,16503,16502,16501,16545"][/vc_column][/vc_row]